Graag een blaas- of slaginstrument bespelen?

Lid worden

Wie graag een blaas- of slaginstrument wil leren bespelen bij onze vereniging, kan lid worden. Dat kan als je jong bent, maar ook als je inmiddels wat al ouder bent. Na ontvangst van het inschrijfformulier wordt door de verenging een instrument en bijbehorende spullen in bruikleen gegeven en kan gestart worden met muzieklessen bij een van onze vier vakdocenten. Vraag gerust één van onze bestuursleden voor meer informatie. Hun gegevens vind je onder het kopje contact.


De volgende docenten zetten zich vol overgave in voor onze vereniging:

Koper: Maarten van der Kolk
Koper: Jurgen van Nijnatten
Saxofoons: Bianca Kuijpers
Slagwerk: Raymond Jansen

Opstaporkest

Net begonnen met muzieklessen en nog geen ervaring met het samenspel? Het opstaporkest is dan de eerste stap in je orkestervaring. In de lessen krijgen leerlingen individueel aandacht en is het ook gericht op je eigen kwaliteiten. In het opstaporkest leer je om samen met anderen pas begonnen leden muziek te maken. Wanneer de leerling genoeg gevorderd is kan hij of zij doorstromen naar het jeugdorkest Désibel.

Opleiding

De vereniging heeft op dit moment ruim 30 enthousiaste leerlingen, van jong tot wat ouder. De lessen worden binnen de eigen vereniging verzorgd door vier vakdocenten. Zij begeleiden de leerlingen en zorgen voor prima muzieklessen zodat de leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige muzikanten binnen het A-orkest.

Désibel

Sinds september 2008 heeft onze vereniging haar eigen opleidingsorkest. Het opleidingsorkest vormt de schakel naar het ‘grote’ orkest van de vereniging. De leerlingen komen na een periode waar de basisbeginselen van muziek maken worden geleerd in het opleidingsorkest, waar ze meestal 2 tot 3 jaar blijven om vervolgens ook mee te gaan doen in het grote orkest.

Het orkest bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste leden, waarvan het grootste gedeelte jeugd is. Er spelen echter ook enkele volwassenen mee die op latere leeftijd met muziek zijn begonnen of die jeugdleden begeleiden en ondersteunen tijdens de repetities.

Ieder jaar geeft Désibel leuke en afwisselende optredens. Zo doet ze mee aan festivals en organiseert ze themaconcerten, zoals een Valentijnsconcert en een popconcert. Naast die optredens gaan de jeugdleden op kamp of doen een leuke activiteit samen.

Sinds september 2017 staat Désibel onder leiding van Jurgen van Nijnatten. Hij nam het stokje over van Britt van den Dungen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens een kijkje nemen bij een van onze repetities. We repeteren wekelijks op dinsdagavond van 18.15-19.15 uur in ons muziekgebouw.